Soundpainting med Walter Thompson

Musik der komponeres i koncertsituationen – det er hvad publikum kan opleve, når Walter Thompson og MidtVest Pigekor søndag d. 9. november giver Soundpainting koncert i Musikkens Hus i Aalborg. Det er Walter Thompson selv der er ophavsmand til konceptet Soundpainting, et tegnsystem som sætter dirigenten i stand til at instruere sangere, instrumentalister, skuespillere og dansere mens de er aktive på scenen.

Samarbejdet mellem Walter Thompson og MidtVest Pigekor begyndte med et møde i Paris i 2013, hvor pigekoret på sin koncertturné blev inviteret til at medvirke ved en Soundpainting-koncert dirigeret af Thompson selv ved den årlige parisiske Soundpainting-festival.

MidtVest Pigekor blev så fascinerede af Soundpainting-fænomenet, at korleder Dorte Bille og Walter Thompson valgte at indlede et samarbejde. Også Det Jyske Musikkonservatorium var intereserede i at samarbejde med den amerikanske dirigent og underviser, og sammen har konservatoriet og pigekoret nu hentet Thompson til Danmark.

Ved koncerten i Aalborg vil Thompson og MidtVest Pigekor tage udgangspunkt i kendte korværker, som i processen vil ændre form og udtryk, måske forvandles til ukendelighed. En usædvanlig og fascinerende koncertoplevelse venter publikum i Musikkens Hus.

Mere om Walter Thompson og Soundpainting her: http://www.soundpainting.com

Køb billet

Aalborg, Musikkens Hus, klassisk sal, søndag d. 9. november kl. 16

Medvirkende: MidtVest Pigekor, Walter Thompson