MidtVest Pigekor vil udfordre grænserne for hvordan kormusik skabes og opleves!

Vi udforsker dynamikken mellem stemme, krop og koncertrum og kombinerer klassisk korklang med koreografi og performance.

MidtVest Pigekor er grundlagt af Dorte Bille, som har været korleder og dirigent for koret siden starten i 2000. Koret ledes nu af Frieda Funk, som i 2022 overtog dirigentstaven.

Vejen til MidtVest Pigekor går via Børnekoret og Juniorkoret. Tilsammen tæller de tre kor cirka 130 piger og unge kvinder i alderen 8 til 19 år. Alle sangerne modtager undervisning i sang og hørelære på Den Jyske Sangskole i Herning.

Korets klangidealer klassisk som udgangspunkt, men vores repertoire indeholder musik i forskellige genrer og med meget varieret musikalsk udtryk.

MidtVest Pigekor har et stort netværk.I løbet af et koncertår arbejder vi sammen med en lang række kulturinstitutioner, musikere og kunstnere.

Tilbagevendende samarbejdspartnere er blandt andre Pergolesi Ensemblet, DUEN og Ensemble MidtVest, dirigent og komponist Bob Chilcott (England), Dirigent og komponist Walter Thompson, (USA), Operaen i Midten og korene La Maîtrise de Paris,  Hail Mary the Children’s Choir (Filippinerne), Little Singers of Armenia, Shallaway Youth Choir (Canada), ligesom vi har et fast samarbejde med Herning-Gjellerup Valgmenighedskirke, hvor vi giver flere koncerter årligt.

I Museum Midtjylland har vi en utraditionel samarbejdspartner, som har lagt rum og stemninger til flere anderledes koncerter. 

I 2019 modtog MidtVest Pigekor Herning Kommunes Kulturpris.