MidtVest Pigekor vil udfordre grænserne for hvordan kormusik skabes og opleves!
Vi udforsker dynamikken mellem stemme, krop og koncertrum og kombinerer klassisk korklang med koreografi og performance.

MidtVest Pigekor er grundlagt af Dorte Bille, som har været korleder og dirigent for koret siden starten i 2000.

Vejen til MidtVest Pigekor går via Spirekoret, Børnekoret og Juniorkoret. Tilsammen tæller de fire kor cirka 130 piger og unge kvinder i alderen 5 til 22 år. Alle sangerne modtager undervisning i sang og hørelære på Den Jyske Sangskole i Herning.

Korets klangideal er klassisk som udgangspunkt, men vores repertoire indeholder musik i forskellige genrer og med meget varieret musikalsk udtryk.

Vi har et højt aktivitets- og ambitionsniveau. MidtVest Pigekor har to ugentlige korprøver, giver 20 til 25 koncerter om året, øver intensivt på arbejdsweekender og korlejre, og rejser ca. en gang om året på koncertturne i udlandet. Vi bestiller og uropfører jævnligt nye korværker, og vi indspiller CD’er og musikvideoer.

MidtVest Pigekor har et stort netværk. I løbet af et koncertår arbejder vi sammen med en lang række kulturinstitutioner, musikere og kunstnere.

Tilbagevendende samarbejdspartnere er blandt andre Pergolesi Ensemblet, DUEN og Ensemble MidtVest, dirigent og komponist Bob Chilcott, England, Dirigent og komponist Walter Thompson, USA, Operaen i Midten og korene La Maîtrise de Paris,  Hail Mary the Children’s Choir, Filippinerne og Little Singers of Armenia, ligesom vi har et fast samarbejde med Herning-Gjellerup Valgmenighedskirke, hvor vi giver flere koncerter årligt.

I Museum Midtjylland har vi en utraditionel samarbejdspartner, som har lagt rum og stemninger til flere anderledes koncerter.