MidtVest Pigekor vil udfordre grænserne for hvordan kormusik skabes og opleves!

Vi udforsker dynamikken mellem stemme, krop og koncertrum og kombinerer klassisk korklang med koreografi og performance.

MidtVest Pigekor er grundlagt af Dorte Bille, som har været korleder og dirigent for koret siden starten i 2000. Koret ledes nu af Frieda Funk, som overtog dirigentstaven i sommeren 2022.

Vejen til MidtVest Pigekor går via Børnekoret og Juniorkoret. Tilsammen tæller de fire kor cirka 130 piger og unge kvinder i alderen 5 til 22 år. Alle sangerne modtager undervisning i sang og hørelære på Den Jyske Sangskole i Herning.

Korets klangideal er klassisk som udgangspunkt, men vores repertoire indeholder musik i forskellige genrer og med meget varieret musikalsk udtryk.

Vi har et højt aktivitets- og ambitionsniveau.MidtVest Pigekor har to ugentlige korprøver, giver 25 til 30 koncerter om året, øver intensivt på arbejdsweekender og korlejre, og rejser ca. en gang om året på koncertturne i udlandet. Vi bestiller og uropfører jævnligt nye korværker, og vi indspiller CD’er og musikvideoer.

MidtVest Pigekor har et stort netværk.I løbet af et koncertår arbejder vi sammen med en lang række kulturinstitutioner, musikere og kunstnere.

Tilbagevendende samarbejdspartnere er blandt andre Det Jyske Barokensemble, den hollandske koreograf Panda van Proosdij, Operaen i Midten og La Maîtrise de Paris, ligesom vi har et fast samarbejde med Herning-Gjellerup Valgmenighedskirke, hvor vi giver flere koncerter årligt.

I Textilforum i Herning har vi en utraditionel samarbejdspartner, som har lagt rum og stemninger til flere anderledes koncerter. Blandt andet har vi her lavet performances i samarbejde med kunstneren Annette Skov og lyddesigner Ole Wiinberg.